مسجد امام اصفهان


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : یک شنبه 20 فروردين 1396
بازدید : 38
نویسنده : rahnama-safar

مسجد امام كه به نام‌هاي مسجد جامع عباسي، مسجد سلطاني و مسجدشاه نيز شهرت دارد، يكي از  بناهاي مهم معماري اسلامي ايران به‌شمارمي‌رود  و از مساجد ميدان  نقش جهان در اصفهان است كه در طي دوران صفوي ساخته شده است. اين بنا شاهكاري جاويدان از معماري، كاشي‌كاري در قرن يازدهم هجري است كه به دستور شاه عباس اول ، توسط استاد علي اكبر اصفهاني احداث گرديده است.
اين مسجد مهمترين مسجد دوره صفويه در شهر اصفهان است كه هم به لحاظ عظمت جنبه معماري و هم كثرت تزيينات حائز اهميت مي باشد. ورودي اصلي اين مسجد در ضلع جنوبي ميدان نقش جهان قرار گرفته و ورودي هايي ديگر نيز در محلات اطراف بنا (جهت دسترسي سريع تر و آسان تر مردم محله) وجود دارد. در اصلي در زير مقرنس عالي سردر باشكوه آن واقع گرديده و با نقره و طلا پوشش داده شده و شامل اشعاري به خط نستعليق است كه سال اتمام و نصب آن را به زمان شاه صفي جانشين شاه عباس اول است. عالي ترين كاشيكاري مسجد در سردر ورودي آن قرار گرفته و سراسر آن با رنگ بنديهاي كامل آكنده از كاشي هفت رنگ و معرق است.
اين مسجد شاهكاري جاويدان از معماري و كاشيكاري و حجاري ايران در قرن يازدهم هجري است. كتيبه هاي مسجد، توسط خطاطان و خوشنويسان معروف دوران صفويه مانند : عليرضا عباسي ، عبدالباقي تبريزي ، محمدصالح اصفهاني و محمدرضا امامي مزين شده است و تزيينات عمده‌­ي آن از كاشي­هاي خشت هفت رنگ و معرق است.
در داخل مسجد يك حياط اصلي و مركزي ، با چهار ايوان و دو حياط فرعي جانبي قراردارد .ميانسراي مسجد،تناسبات شش پهلوي منتظم را دارد. در دو گوشة جنوب شرقي و جنوب غربي صحن مسجد دو مدرسه بنام ناصري و سليمانيه وجود دارد. اولي به دست ناصرالدين شاه و دومي به دست شاه سليمان تعمير شده‌اند.
در مدرسه جنوب غربي مسجد، قطعه سنگ ساده‌اي به شكل شاخص در محل معيني تعبيه شده است كه ظهر حقيقي اصفهان را در چهار فصل نشان مي‌دهد و چنانكه مي‌گويند محاسبة آن را «شيخ بهائي» دانشمند و فقيه و رياضيدان معروف عهد شاه عباس انجام داده است. سطح فوقاني اين شاخص به شكل مثلث قائم‌الزاويه است كه وتر مثلث در جهت طرفي است كه ظهر را تعيين مي‌كند و يك ضلع مجاور زاويه­ي قائمه وصل به ديوار است و ضلع ديگر نماينده قبلة مسجد است.
از نكات جالب اين مسجد انعكاس صوت در مركز گنبد بزرگ جنوبي آن است، معمار گنبد، استاد فريدون ناييني است. گنبد خانه جنوبي به صورت دو پوش اجرا گرديده و فضاي بين اين دوگنبد حدود 12 متر ارتفاع دارد . ارتفاع گنبد خارجي از كف مسجد 50 متر مي باشد .
در مسجد امام اصفهان واقع در ميدان نقش جهان چهارمنار بسيار زيبا ديده مي‌شود كه شاهكار معماري عصر صفوي است و از نظر كاشيكاري و تزئينات ديگر از شاهكارهاي هنري محسوب مي‌شود. دو منار آن كه در طرفين گنبد قرار دارد، هر كدام به ارتفاع ۴۸ متر است. ارتفاع هر يك از دو منار ديگر كه در سر در مسجد قرار گرفته ۴۲ متر است. نقوش اسلامي اين دو منار به صورت ختايي شطرنجي بر روي زمينة فيروزه‌اي مي‌باشد. هنر معماري اين منارها طوري است كه از قيصريه آنها را رو به روي هم مي‌بينيم.
مسجد جامع عباسي، شاخصه­ ي مهم معماري دوران صفوي و ميدان نقش جهان است. اين مسجد در تاريخ ۱۵ دي ۱۳۱۰ با شماره­ي ثبت ۱۰۷ به‌عنوان يكي از آثار ملي ايران به ثبت رسيده است.

منبع: سايت راهنماسفر




:: موضوعات مرتبط: راهنمای گردشگری ایران , ,
:: برچسب‌ها: مسجد امام اصفهان , گردشگري در اصفهان ,
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








راهنمای سفر و گردشگری - طبیعت گردی در ایران - جاذبه های گردشگری و توریستی

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

RSS

Powered By
loxblog.Com